OKULUMUZDAKİ STEM ÇALIŞMALARI

STEM,Bilim (Science),teknoloji(Technology),mühendislik,(Engineering)ve matematik(mathematics)olmak üzere dört disiplini bütünleştiren bir öğrenme ,uygulama ve geliştirme yaklaşımdır.

STEM Eğitimi Amaç ve Faydaları neler?

STEM(Science ,Technology,Engineering,Mathematics)eğitimi okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm sınıf seviyelerini kapsayan bir yaklaşımdır.Öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını ,yeni nesil eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedefler.STEM bireyleri başarılı olma ve bu değişen dünyaya uyum sağlama becerileriyle güçlendirmeyi amaçlar.Öğrenciler ezberden uzak bir şekilde araştırma ve sorgulama yaparak öğrenirler.

Dört disiplin iç içe geçmiş şekilde günlük hayata transfer edilerek kullanıldığı için öğrenmede kalıcılık sağlanır.

STEM becerileri aşağıda sıralanan 21.  yüzyıl becerilerinin gelişmesine katkı sağlar.

.Fen Matematik ve Teknoloji okuryazarlık düzeylerini arttırır.

.Eleştirel ve kritik düşünme becerisi kazandırır.

.Günlük hayatta karşılaşacakları hayat problemlerinin farkına varmalarını sağlar.

.Üreten olmalarına katkı sağlar.

.Yaratıcılığı arttırır.

.İşbirlikçi çalışma becerisini güçlendirir.

.Kişilerarası iletişim becerilerini geliştirir.

.Değişime ve yeniliğe karşı merak duygusunu uyandırır.

.Girişimcilik becerilerinin gelişmesine destek olur.

.STEM kariyer alanlarında duyulan ihtiyacı karşılaşmaların kolaylaştırır.

Okulumuzda ,öğrencilerimizin 21.yy becerilerini kazanmalarını ve gelişen çağa ayak uydurmalarini sağlamak amacıyla disiplinler arası çalışabilecekleri STEM faaliyetleri yürütülmektedir.Bu kapsamda ingilizce öğretmeni ve scientix elcisi Şenay Sağlık sınıflarımızda STEM nedir? hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Küçük bilim insanları Niloya yı hep beraber seyrettik.

06-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-2024

Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 15:39 - Görüntülenme: 78