Nis

Bir geleneksel gölge oyunu olan Karagözle Hacivat gösterisini öğrencilerimiz ilgi ile izledi.

Nis

2023/2024 Eğitim/Öğretim yılında okulumuz İngilizce Öğretmeni Şenay Sağlık'ın okulumuz adina yürüttüğü "Think Globally,Act Locally"isimli eTwinning projemiz kapsamında 22 Mart  Dünya Su Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladık.

Mrt

Okulumuzda olası bir depreme hazırlık için deprem tatbikatı yaptık. Tüm sınıfların katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat, başarı ile tamamlandı.

Mrt

STEM,Bilim (Science),teknoloji(Technology),mühendislik,(Engineering)ve matematik(mathematics)olmak üzere dört disiplini bütünleştiren bir öğrenme ,uygulama ve geliştirme yaklaşımdır.

STEM Eğitimi Amaç ve Faydaları neler?

STEM(Science ,Technology,Engineering,Mathematics)eğitimi okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm sınıf seviyelerini kapsayan bir yaklaşımdır.Öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını ,yeni nesil eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedefler.STEM bireyleri başarılı olma ve bu değişen dünyaya uyum sağlama becerileriyle güçlendirmeyi amaçlar.Öğrenciler ezberden uzak bir şekilde araştırma ve sorgulama yaparak öğrenirler.

Dört disiplin iç içe geçmiş şekilde günlük hayata transfer edilerek kullanıldığı için öğrenmede kalıcılık sağlanır.

STEM becerileri aşağıda sıralanan 21.  yüzyıl becerilerinin gelişmesine katkı sağlar.

.Fen Matematik ve Teknoloji okuryazarlık düzeylerini arttırır.

.Eleştirel ve kritik düşünme becerisi kazandırır.

.Günlük hayatta karşılaşacakları hayat problemlerinin farkına varmalarını sağlar.

.Üreten olmalarına katkı sağlar.

.Yaratıcılığı arttırır.

.İşbirlikçi çalışma becerisini güçlendirir.

.Kişilerarası iletişim becerilerini geliştirir.

.Değişime ve yeniliğe karşı merak duygusunu uyandırır.

.Girişimcilik becerilerinin gelişmesine destek olur.

.STEM kariyer alanlarında duyulan ihtiyacı karşılaşmaların kolaylaştırır.

Okulumuzda ,öğrencilerimizin 21.yy becerilerini kazanmalarını ve gelişen çağa ayak uydurmalarini sağlamak amacıyla disiplinler arası çalışabilecekleri STEM faaliyetleri yürütülmektedir.Bu kapsamda ingilizce öğretmeni ve scientix elcisi Şenay Sağlık sınıflarımızda STEM nedir? hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Küçük bilim insanları Niloya yı hep beraber seyrettik.

Şbt

Okulumuzda My Key Success My Digital Balance adlı eTwinning Projemiz Rehber Öğretmenimiz Berrin Şen tarafından yürütülmektedir.

Şbt

Güvenli internet günü dijital teknolojilerin özellikle çocuklar ve gençler arasında güvenli ve pozitif kullanımını desteklemek amacıyla Avrupa komisyonunun desteği ile INSAFE/INHOPE ortak ağı tarafından her şubat ayında organize edilmektedir.Güvenli internet gününün amacı internetin güvenli kullanımı hakkında başta çocuklar ,gençler,ve ebeveynler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesini ön plana çıkarmaktadır.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden Burcu DEMİR, Pınar ÖZGEL ve Fatma YALÇIN'ın rehberliğinde hazırlanan "3 Boyutlu Atasözleri ve Deyimler Sergisi" okul müdürümüz ve öğretmenlerimizin katılımı ile gösterime açıldı.

Bir öğrenme etkinliği olarak dilimizin zenginliklerini konu aldık ve bu etkinlik dahilinde yaptığımız çalışmaları okulumuz panosunda sergiledik.

eTwinning projelerimizden "Işığın Yolculuğu" projesi kapsamında öğrencilerimiz aydınlatma aracı olarak mum yaptılar.

Mevlana Haftası

“Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.”

Hoşgörünün ve tevazunun tüm dünyada sembolü olan Mevlana Celaleddin Rum-i’yi ölüm yıl dönümünde saygı ve rahmet ile anıyoruz.

Hayatımızda hoşgörü ve güzellikler eksik olmasın.

2023 /2024 Eğitim Öğretim yılı adına okulumuz İngilizce Öğretmeni Şenay Sağlık 'in Hırvatistan,Portekiz, Fransa,Yunanistan ve Türk ortak ülkelerle birlikte yürüttüğü "Think Globally,Act Locally" Küresel Düşün Yerel hareket et isimli projesi ile İngilizce dilinin öğretilmesine yönelik proje tabanlı öğrenme yaklaşımına odaklanılmaktadır.Bu projenin temel amacı günlük yaşamımızı ve okulumuzu daha yeşil hale getirmektir.Bu proje üzerinde çalışmak hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin dil yeterliliklerini arttıracak eleştirel düşünmeye teşvik edecektir.Her görev ,çevreyi nasıl koruyacağımızı ve evlerimizi okullarımızı ve yerel topluluğumuzu nasıl çevre dostu hale geçireceğimizi tanıtıcaktır.Bu kapsamda kasim ayı etkinlikleri olarak geri dönüşüm kutularına iç mekan bitkileri dikerek onlara yeni bir hayat kazandırdık ve geri dönüşüm kağıtları için Kagit kutusu yaptık.

Kas

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen Taçspor Ulusal Tenis Turnuvası’nda ikinci olan 3-D sınıfı öğrencimiz Noyan Yılmaz’ı, öğretmenini ve ailesini tebrik ederiz.