Kuruculuğunu Hırvatistan'da bulunan Osnovna Skola Kneza Trpimira adlı bir okulda görev yapan Tina Parac'ın üstlendiği okulumuz İngilizce öğretmeni Şenay Sağlık'ın da Türkiye deki partner okullardan biri olarak katıldığı ve okulumuzu temsil ettiği MY GRADE 4 eTwinning projesi kapsamında öğretmenimizin hazırladığı ülke tanıtım videosu ve yine Türkiye hakkında hazırladığımız (matching game)eşleştirme oyunu linki aşağıdadır.

Projemizin tüm ortak ülkelerin tanıtımlarının ve dijital ülke oyunlarının  yer aldığı işbirlikçi çalışmamızın linki de aşağıdadır.

Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Berrin ŞEN'in yürüttügü "TEKNOLOJİYE BAĞLI OL, BAĞIMLI OLMA" E-Twinning Projesi 3.siniflardan dokuz öğrencimizin katılımı ile başlamıştır.

Kas

İngilizce öğretmenimiz Şenay Sağlık'ın Fransa, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Malta, Polonya ve Yunanistan ile ortak olarak yürüttüğü Ekim ayında başlayıp Haziran 2022 yılına kadar sürecek olan MY GRADE 4 e-Twinning projemiz ile 4.siniflarımız bir eğitim yılı boyunca farklı kültürel zenginlikleri tanıyarak, okulumuzu, ülkemizi, şehirlerimizi, geleneklerimizi, alışkanlıklarımızı, bayramlarımızı tanıtma ve farklı kültürleri tanıma fırsatı bulacaklardır. Hem yabancı dil hem de bilgisayar becerilerini geliştirecek olan bu projemiz sayesinde öğrencilerimiz hayatları ilginç kılan kültürel çeşitlilikleri öğreneceklerdir.

Kas

Okulumuz İngilizce öğretmeni Şenay Sağlık'ın Polonya ,Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan, Kuzey Makedonya Romanya ve Türkiye den 20 ortak öğretmenle yürüttüğü "Unity in Diversity" "Farklılıklar İçinde Birlik" adlı e-Twinning projemiz Ekim ayında başlamış ve Haziran 2022 yılına kadar sürecektir. Bu projede öğrencilerimiz her ay farklı etkinliklere katılarak hem kendi kültürlerini tanıtacaklar hem de ortak ülkelerin kültürlerini tanıyacaklardır. Projemizin esas hedefi çeşitli ülkelerdeki yaşamların ve kültürlerin bizimkinden farklı olmasına rağmen aslında tüm insanların ortak yönlerinin olduğunu ve hepimizin dünya vatandaşı olduğunu göstermektir. Proje bu bağlamda bizi birleştiren araç olarak İngilizce dilinin önemini vurgulamaktadır. Ekim ayında who am I? Eşleştirme oyununu ortak ülkelerle birlikte hazırlayıp oynadık.

Kas

Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıldönümünü okulumuzda düzenlediğimiz bir tören ile kutladık.

Ekm

Ahmet Rasim İlokulu olarak, 9/24 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşen AB KOD HAFTASI (CODEWEEK) etkinliklerine katıldık ve öğrencilerimize E-TWINNING projeleri kapsamnında kodlama konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler yaptırdık.

Ekm

İngilizce Öğretmenimiz Şenay Sağlık'ın yürüttüğü LET'S MAKE FRIENDS FUR EVER projesi ulusal kalite etiketi almaya hak kazanmıştır. Başarılı çalışmasından ötürü öğretmenimizi tebrik ederiz.

Eyl

Anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimiz için başlayan uyum haftası eğitimleri ilk gününde büyük sevince neden oldu.

Tem

2014 yılında okulumuza müdür olarak atanan Murat DEMİR, 2016-2019 yılları arasında Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, 2019-2021 yılları arasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Valilik görevlendirmesiyle çeşitli görevlerde buluduktan sonra, son olarak 01 Temmuz 2021 Perşembe günü kadrosunun bulunduğu okulumuzda yeniden görevine başlamıştır.

Tem

Dört yıldır Ahmet Rasim İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı görevini büyük bir özveri ve gayretle yürüten Firdes HAZAN'a ve yönetim kurulunda görev alan velilerimize Ahmet Rasim İlkokulu ailesi olarak teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.

Haz

Haftanın kapanış töreni esnasında İstiklal Marşı'mızın tamamını ezberden okuyan 1/B ve 1/D sınıfı öğrencilerimize madalya verildi.

Haz